Добрев очаква повече от 11% отстъпка за руския газ

Добрев очаква повече от 11% отстъпка за руския газ
Добрев допълни, че тази отстъпка важи до края на 2012 г. и той се надява условията да са още по-добри в новия договор. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Надявам се, условията за цена за доставка на природен газ от Русия да са по-добри от договорената отстъпка от 11%., каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Добрев обявни пред икономическата комисия в Народното събрание, в сряда, че все още вървят преговори за цената на доставките на газ от Русия, предаде информационна агенция „Фокус".

„Осъзнаваме колко са важни тези преговори. Един долар разлика в цената на газа при консумация от 3 млрд кубика, 1 долар на 1000 кубика означава 3 млн. долара на година. Така че може да бъдете сигурни, че ние се борим за всеки долар и всеки цент и съм убеден, че ще постигнем по-добри условия, отколкото отстъпката, постигната април месец от 11 %", коментира Добрев.

Той допълни, че тази отстъпка важи до края на 2012 г. и той се надява условията да са още по-добри в новия договор.

„Най-малкото, за което се борим, е запазване на тази отстъпка. Аз мисля, че отстъпката ще е по-голяма, защото този въпрос е изключително важен", каза министърът.

Делян Добрев уточни, че договорът няма да бъде подписан на 9 ноември, както беше обявено по-рано, тъй като за тогава е обявен Ден на траур. Вероятно договорът с „Газпром" ще бъде подписан следващата седмица, сряда или четвъртък, поясни министърът.

#газ #Русия #отстъпка #министър на икономиката #енергетиката и туризма #Делян Добрев #„Газпром"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници