Русия строи АЕЦ за 10 млрд. долара във Виетнам

Русия строи АЕЦ за 10 млрд. долара във Виетнам
Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев (вляво) е на посещение във Виетнам. Той обяви плана на Москва да построи АЕЦ за 10 млрд. долара в азиатската страна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия ще отпусне около 10 млрд. долара за строителството на АЕЦ във Виетнам, обяви министър-председателят Дмитрий Медведев по време на посещение в азиатската страна.

Премиерът на Русия смята, че двустранните търговски отношения могат да бъдат по-ефективни, предаде БГНЕС, позовавайки се на „Интерфакс".

Като пилотен проект Дмитрий Медведев посочи договора за строителство на атомна електроцентрала във Виетнам, за която Москва ще отпусне около 10 млрд. долара.

Едновременно с това той посочи, че „съществуват нюанси, които трябва да се обсъдят".

„Има цялостен договор. Ще работим съгласно виетнамските планове, защото в крайна сметка работим на тяхна територия," подчерта Дмитрий Медведев.

Русия пък ще пусне Виетнам да добива въглеводороди в Ямало-Ненецкия окръг. Според руския премиер това е свидетелство за „ексклузивните двустранните отношения".

Дмитрий Медведев съобщи също така, че „Лукойл" проучва възможностите за работа във Виетнам, която е една от най-динамично развиващите се страни в света.

#Русия #Виетнам #АЕЦ #Дмитрий Медведев #премиер на Русия #„Лукойл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници