Николай Денков: Служебното правителство също изпращаше военна помощ

Николай Денков: Служебното правителство също изпращаше военна помощ

стоп кадър

A A+ A++ A

"Има една-единствена гаранция за защита на България от войната - нейното участие в Северноатлантическия пакт". Това каза пред журналисти в Народното събрание премиерът акад. Николай Денков. Коментарът му е по повод изказването на президента Румен Радев тази сутрин, че новото правителство тласка България все по-близо до войната.

"Нека да подчертаем, че държави, които не са членове на този пакт – Молдова, Украйна, Армения, Грузия – всяка от тях има големи проблеми. В същото време по-малки държави, като Балтийските, нямат такива проблеми, точно защото са членове на Северноатлантическия пакт. България трябва да стриктно да спазва всички изисквания, които следват от това участие, защото тя няма друг по-добър гарант за нейната сигурност. Това означава, че когато някоя от страните е застрашена, когато има общо решение, България да бъде пълноправен член при намирането на това решение“, допълни Денков.

Той посочи, че като част от тази колективна система за сигурност, България трябва да си изпълнява задълженията.

"България е парламентарна република и решенията, както и тяхното изпълнение, зависят преди всичко от Народното събрание и излъченото редовно правителство. В нашите действия стриктно спазваме решенията на Народното събрание", увери премиерът.

"Служебното правителство също изпращаше военна помощ. Министърът на отбраната Тодор Тагарев няколко пъти вече обясни, че това, което подготвяме, е подобно на пакетите, които бяха изпратени по времето на служебното правителство. Всичко е една медийна атака, нямаща нищо общо със същината", коментира още Денков.

#Николай Денков #акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници