Възраждане постави ултиматум на ПП-ДБ: Или подавате оставки, или...

Възраждане постави ултиматум на ПП-ДБ: Или подавате оставки, или...
A A+ A++ A

За първи път станахме свидетели на това как мандатоносителят избяга от работа. Той не е в пленарна зала и най-доброто нещо е този мандатоносител да се откаже от управлението. Очевидно е, че не може и не знае как да управлява. Сложен е за параван между сглобеното вече разбирателство между ГЕРБ и ДПС. Това заяви на брифинг лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

„Ако тези представители на управляващата формация ПП-ДБ бяха днес в залата, предложенията на ГЕРБ за правилата за избор на управител на БНБ и Сметната палата нямаше да бъдат приети, защото бяха подкрепени единствено от депутатите на ГЕРБ и ДПС, които са малцинство в този парламент – 89 човека“, допълни той.

„С излизането си от залата ПП-ДБ помогнаха на ГЕРБ и ДПС. Така че вариантите са два – или предварително са се разбрали в стаичката на ДПС, или ПП-ДБ просто нямат хора, които да предложат за тези позиции и дезертират от управлението“, каза още Костадинов.

По този повод от "Възраждане" поискаха от ПП-ДБ или да си подадат оставката, или да приемат техните номинации за управители на БНБ и Сметната палата.

Ние можем да управляваме, имаме и кандидати за Сметната палата, БНБ и НЗОК. Ако управляващият мандатоносител не разполага с кадрови потенциал, да бъде така добър да подкрепи "Възраждане". Иначе ще излезе, че са патерица на ГЕРБ и ДПС. Призоваваме управляващите да подадат оставка веднага, или да подкрепят нашите кандидати, защото за разлика от ПП-ДБ, ние имаме кадровия потенциал да управляваме, подчерта лидерът на "Възраждане".

#Костадин Костадинов #Възраждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници