Щерката на Бойко Борисов стана брокер?

Щерката на Бойко Борисов стана брокер?

Фейсбук/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Дъщерята на Бойко започва работа като брокер. Едва осем месеца след появата на третото си дете – дъщеричката Виктория, Венета Борисова дава нагледен пример, че е жена, която не желае да разчита на издръжката на татко или съпруга си.

От няколко дни тя е регистрирала собствена фирма, носеща името „Бест Вю Пропъртис“, а предметът й на дейност е посредничество при сделки с имоти, покупка, строеж, обзавеждане на имоти с цел продажба или отдаване под наем. Бизнес, при който с добри познания, умения и контакти може да се изкарат нелоши печалби.

От документите по създаването на фирмата е видно, че щерката на експремиера е едноличен собственик. Дали заради грижата за децата или други ангажименти, но Венета не е вписана като управител. Задачата да движи новата имотна агенция е поверена на млад мъж, който е родом от Банкя.

Фирмата вече има собствен офис в скъпарска сграда на столичния бул. „Симеоновско шосе”, пише "Уикенд", цитиран от "Флагман".

Сега остава по-трудната част. Да убедят софийските строителни фирми, че имат достатъчно опит, познания и контакти, а те да им поверят ролята на посредник при продажбата на новопостроените апартаменти или офиси. Срещу добра комисиона, разбира се. Тя варира между 1,5 и 3,5% от цената на всеки продаден имот.

По щастливо съвпадение в сградата, където е имотната агенция на Венета Борисова, офиси имат и няколко големи строителни компании. Собственик на една от тях е бивш кадър на НСО, който в миналото е началник на екип в личната охрана на президента Георги Първанов, а след това е и в екипа на Бойко Борисов.

За шефа на друга компания със седалище на същия адрес се разказва, че след 10 ноември 1989 г. е охранява Тодор Живков.

За Венета Борисова това е първият опит да започне собствен бизнес. Все пак дъщерята на лидера на ГЕРБ има опит, макар и скромен, в търговията с имоти. Вярно, че предимно като клиент, но все е нещо за начало. Самата тя преди време успява лично да си уреди формалностите около избора и покупката на голям апартамент в топ центъра на София, струващ стотици хиляди евро. Там Венета и съпругът й живееха, докато им се родиха първите две деца – Бойко, кръстен на дядо си и Иван.

След разрастването на фамилията, щерката на Борисов и нейният любим се преместиха в Банкя. С парите от продажбата на жилището си построиха шикозна къща върху наследствен терен. Имотът е в близост до къщата на Бойко Борисов, който не пропуска да им гостува и нагледа тримата внуци. Както всеки доволен дядо, и експремиерът често пуска снимки с хлапетата във Фейсбук. Той посрещна и 64-ия си рожден ден преди дни в компанията на Венета, трите внучета - Бойко, Иван и Виктория, и зет си.

#Венета Борисова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници