Страшни кадри от жестокото замърсяване на Черно море край Одеса! Водата позеленя! (ВИДЕО)

Страшни кадри от жестокото замърсяване на Черно море край Одеса! Водата позеленя! (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Страшни кадри от жестоко замърсяване на водите на Черно море край украинския град Одеса бият алармата за тревога и у нас. От видеоклип, заснет на 14 юни (сряда - б.р.), се вижда ясно, че плажът е силно пострадал, а във водата има всевъзможни опасни микроорганизми след взривяването на язовир "Нова Каховка" в южната част на страната, помел цялата Херсонска област, пише лупа.бг.

Щетите от наводнението вече достигнаха и бреговете на Черно море. В началото на седмицата стана ясно, че във водите на украинска акватория са регистрирани опасни проби с бактерии, включително и е повишен рискът от холера.

Междувременно у нас продължава взимането на проби от десетки станции по цялото протежение на Черноморието.

И днес МОСВ констатира, че опасно замърсяване не е отчетено от изследваната морска вода.

Определени са три допълнителни пункта за проследяване, разположени в бреговата зона. Наред с наблюдението за наличие на нефтопродукти, метали, тритий и други в резултат от военните действия, в мониторинга са включени и допълнителни показатели за пестициди вледствие от новата ситуация Сателитните наблюдения и математическото моделиране на водните течения до този момент също не дават повод за притеснение, уточняват от екоминистерството.

#Каховка #замърсяване #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници