Костадин Костадинов за кабинета: Искаме оставката на американското правителство (ВИДЕО)

Костадин Костадинов за кабинета: Искаме оставката на американското правителство (ВИДЕО)

Стоп кадър

A A+ A++ A

"Тук сме, за да искаме оставката на американското правителство. България няма нужда да бъде управлявана повече от американския колониален режим. Този кабинет не представлява друг освен себе си и американския посланик. Смятам, че рано или късно ще подадат оставка или ние ще успеем да го свалим, без значение дали тук в парламента или навън на улиците". Това заяви пред "24 часа" лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов на протеста пред парламента.

Около хиляда души от цялата страна се събраха под жаркото слънце пред парламента, за да поискат оставката на кабинета. Някои от тях пристигат и с автобуси. Тук са и повечето от депутатите на "Възраждане" - Деян Николов, Димо Дренчев, Стоян Таслаков, Ангел Георгиев, Искра Михайлова, Цончо Ганев и други. Исканията им са за оставка и предсрочни избори. Други пък протестират срещу убийците на пътя и искат по-строги наказания за тях.

Тук са още и хора на "Левицата!" и "Български глас".

Движението пред Народното събрание е блокирано, а сградата се пази от полиция и ограда. Това е вторият протест на партията срещу кабинета, след като във вторник те отново излязоха на площада. Тогава те бяха подкрепени и от депутатите на "Има такъв народ" и техни симпатизанти.

Кирил Петков трябва да е арестуван, заяви зам.-председателят на парламента Цончо Ганев.


#Костадин Костадинов #"Възраждане" #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници