Ицо Хазарта: Правителството с ГЕРБ ще издържи, защото това е в техен интерес

Ицо Хазарта: Правителството с ГЕРБ ще издържи, защото това е в техен интерес

ФБ/Ицо Хазарта

A A+ A++ A

Ситуацията в момента е такава, че смятам, че правителството с ГЕРБ ще издържи, защото това е в техен интерес. Това каза в предаването „Тази неделя“ депутатът от „Продължаваме промяната“-„Демократична България“ Христо Петров пред бТВ.

„Това, което се случва показва, че за съжаление, към настоящия момент има два вариант за развитие на ситуация и не съм възхитен. При единия има шанс да се случат добри неща за България, при другия 100% ще се случат ужасни неща за България“, посочи той.

„Ако няма правителство, трябва да отида при хората, при които съм бил преди два месеца и да им кажа, че от шестия път ще стане. Това трябва да го направи в усилията на едно царство, което имаме в момента, в лицето на г-н Радев. В условията на това, че има собствено МВР, собствени служби и към момента личи, че те са използвани за да бъдат подслушвани партии и политици. Този вариант не ми харесва и другия не ми харесва. Нямам никакво съмнение какво е ГЕРБ“, категоричен бе депутатът.

„Знам какво този избор прави на името ми, на бизнеса ми и на семейството ми. Това решение не може да се вземе във Фейсбук, трябва го вземем на базата, че от пет избора в момента имаме 64 души в парламента“, посочи Петров.

„Не смятам, че заедно с ГЕБР ще гасим пожара. Името на Мария Габриел се появи преди 20 дни, досега не бе обсъждано. Не искаме да правим коалиция и не подкрепихме първия мандат на ГЕРБ, заради думата „корупция“, подчерта той.

По думите му, ако били казали на избирателите си, по време на кампанията, че ще направят това правителство с ГЕБР, нямало да се стекат така обстоятелствата.

„Ние не спечелихме, но накарахме ГЕРБ да ни подкрепят, правителството, което ще бъде гласувано тази седмица е с имена от ПП, с експерти и с името на Мария Габриел, като външен министър, за да си гарантираме тази подкрепа“, посочи Хазарта.

Той смята, че още преди да се навършат първите девет месеца на новото управление, ще стане ясно дали някой е решил да се придържа към приетата им програма, или да я саботира. Той коментира още, че в понеделник ще бъде пусната конституционна жалба заради приетия законопроект, с който депутатите извадиха Националната следствена служба от прокуратурата.

Според него в правителството това няма да се случи.

„Не вярвам, че скоро ще се стигне до гласуване за премахване на имунитета на Бойко Борисов. Трябва да се създаде комисия от всички партии, която да определи дали този имунитет се иска , за да събориш някого по политическа причини, или наистина има престъпление“, заяви Петров. „Ще се съобразя с изводите на комисията. Най-важно е той да каже. Нека влезе в парламента и ще видим“, добави той.

#Ицо Хазарта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници