Ицо Хазарта за днешния скандал в парламента: Тролове, играят театър

Ицо Хазарта за днешния скандал в парламента: Тролове, играят театър

бТВ

A A+ A++ A

Тези хора играят ролята на тролове в Народното събрание. Така Христо Петров, известен като Ицо Хазарта коментира днешния скандал в парламента, който блокира работата на Народното събрание. Днес депутати от "Възраждане", БСП и ИТН се събраха около трибуната в залата, като форма на протест, като повод стана демонтажът на Паметника на съветската армия, който продължава и през днешния ден. Около обяд след проведен председателски съвет и множество разисквания заседанието беше прекратено.

"През последната година и половина, откакто съм в парламента, в него са се приемали безброй неща, които на мен не ми допадат, но аз не съм изскочил да блокирам трибуната или да обвинявам някой, че е ненормален. Както има тролове в социалните мрежи, тези хора играят ролята на тролове в Народното събрание. Тяхната роля е да пречат, това се вижда. Това е деструктивно поведение. Правилата казват, че когато не си съгласен с нещо, имаш възможност да внесеш предложение и мнозинството да каже дали е добре или не е добре да се случи това, което казваш", коментира депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България".

На тях им беше нужен театър. След като не можеш да активираш обществена подкрепа за своята кауза, единственото нещо, което ти остава, е да бъдеш трол и да правиш театър, добави той.

Без съмнение, това законово изменение е историческо. Това каза пред БНТ Петров по повод приетите промени в Семейния кодекс, които улесняват значително достъпа на осиновени лица до информация за биологичните им родители.

Това ще помогне на тези, които търсят своя произход, да го открият, без да минават през хиляди ненужни процедури. Това са хиляди хора, което са били лишени от това право. Дойде моментът справедливостта да се върне, заяви Петров.

Такова изменение не е малко, защото ролята е на политиците е личните съдби на хората да вървят в по-добра посока, добави той.

Депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" съобщи, че се предвижда създаването на национална система за електронно канидатстване, което да улесни процесът на осиновяване. Има нужда от това, защото статистиката показва, че има спад на осиновяванията, а в същото време има много хора, които се опитват да осиновят дете, но не успяват заради процедурите, посочи той.

Христо Петров коментира и думите на президента Румен Радев по темата.

Президентът каза, че демонтажът е атака срещу държавността. Добре е всеки един човек, който има поне малко познания по история, да го попита посегателство срещу чия държавност е това. Защото, ако е посегателство срещу държавността на България, то е срещу едни хора, които са я съсипали, каза още Ицо Хазарта.

#Ицо Хазарта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници