Високо напрежение между „Възраждане“ и ПП-ДБ на заседанието на парламента

Високо напрежение между „Възраждане“ и ПП-ДБ на заседанието на парламента

стоп кадър

A A+ A++ A

Работата на парламента започна с ескалация на напрежението и искри, след като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков се опитваше да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „Възраждане“.

В пленарната зала се получи суматоха, поради което председателят на парламента Росен Желязков даде 10-минутна почивка.

"Кой има интерес от референдум срещу еврозоната и НАТО, и иска да ни извади от ЕС. България гарантира своята сигурност, като членува в най-силния съюз в света - НАТО. В нито една страна от НАТО няма война. Извън НАТО, ние бихме виждали такива сцени, каквито виждахме в Бахмут", заяви

Депутатите решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес.

В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част "енергетика".

Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници