Наум Шопов - младши втрещи с признание: Бях пристрастен към тревата

Наум Шопов - младши втрещи с признание: Бях пристрастен към тревата

ФБ/Ергенът/бТВ

A A+ A++ A

Наум Шопов днес може и да води здравословен начин на живот, както и да проповядва младите хора да тренират, но в тийнейджърските си години е бил дебеланко с расти, който пуши трева. Синът на Христо Шопов разказа това в канала „При ТоТо”, където говори за най-различни теми, а една от тях бе именно израстването. Актьорът сподели пред Тото от група „СкандаУ”, че в шести клас бил 150 см и е тежал точно толкова, колкото и в момента - около 75 килограма.

Преди около 15 години дипломираният лекар, който се отказа от професията си, е бил с дълга коса, слушал е реге и метал. Пушил е и марихуана доста често – по няколко пъти на ден. Актьорът отдава това си поведение на обкръжението си по онова време, но е щастлив, че обстоятелствата са се стекли така, че успял да се измъкне от тази среда. А дотам се е стигнало след като родителите му разбрали, че пуши марихуана.

„Тогава не ме биха, но ме третираха като един пропаднал наркоман”, признава Наум Шопов. Това не е далеч от истината, защото според проучвания, голям процент от потребителите на марихуана развиват някаква зависимост към нея.

„Бях дете, а пушех по 9-10 пъти на ден. Родителите ми се отнасяха ужасно, казваха ми: „ето ти 8 лева, за да си купиш дрога”. Това ме накара да се откъсна от наркотиците. Смених тревата с цигари, които отказах едва преди 6 месеца” – призна водещият на „Ергенът”.

Именно ужасното държание на родителите на актьора го е стимулирало да се промени и да се откъсне от тези неща. Основна заслуга има и неговият братовчед, който му оказал морална подкрепа по онова време. Тогава Наум се е отдал на спорта, като дори е тренирал баскетбол и американски футбол.

„Допреди 6 месеца пушех, но не съм го показвал умишлено”, допълни Шопов, който вече е горд от живота си без тютюнев дим. Актьорът и инфлуенсър отказва да рекламира цигари, вейпове и алкохол, за да дава добър пример на последователите си. Годеницата му Теа Минкова също пуши, но отказва да прави такива неща и упорито крие, че пафка електронни цигари. Водещият на „Ергенът” стимулира и любимата си да се откаже от цигарите, като вече е заменила никотиновите с електрически, пише в последния си брой в. "Уикенд".

#Наум Шопов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници