Асен Василев вижда добри перспективи за втория мандат

Асен Василев вижда добри перспективи за втория мандат

ФБ/ПП

A A+ A++ A

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев заяви в Димитровград, че има добри перспективи за втория мандат. Той посочи, че имената на предлаганите от неговата коалиция министри са публикувани още преди две седмици, така че всички партии са имали възможност да се запознаят с тях.

Имаме решение да предложим правителствени малцинството, каза Асен Василев.

"Имаме нужда от конституционно мнозинство, за да се изчисти държавата от всички тези проблеми в прокуратурата, които мисля, че вече са видни за всички български граждани, така че това е системен проблем в конструкцията въобще на съдебната власт и на прокуратурата. И тези разговори също започват, за да се намери мнозинство за промяна в Конституцията и в модела, по който работи прокуратурата на Република България."

Народното събрание има пет седмици срок, за да приеме бюджета на страната, обясни Василев и допълни:

"Така че време има, въпросът е дали има воля."

В Димитровград, където откри партиен офис, Асен Василев каза, че "Продължаваме промяната" работи за изграждане на структури във всяко населено място до местните избори.

За хасковския регион все още нямат издигнати кандидатури за кметове, но за кмет на София ще подготвят обща номинация на "Продължаваме промяната", Демократична България и "Спаси София".


#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници