Жертви и хиляди евакуирани след огромни наводнения в Италия (ВИДЕО)

Жертви и хиляди евакуирани след огромни наводнения в Италия (ВИДЕО)

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Огромни наводнения и свлачища в Североизточна Италия взеха най-малко пет жертви, съобщават световните агенции. Хиляди са били евакуирани от домовете си заради бедствието.

Най-сериозно засегнат е регионът Емилия-Романя. 15 прелели реки оставиха под вода много градове там. Местните власти публикуваха кадри как пожарникари носят на гърба си възрастни хора.

Сред петимата, загубили живота си, са възрастен мъж, семейство, което притежавало компания със земеделска дейност. Тялото на германка пък било намерено на плаж в град Чезенатико на адриатическото крайбрежие. Все още не е ясно дали жената е починала вследствие на бедствието, пише The Gardian.

Сериозно застрашени жителите в част от районите на Болоня и Анкона заради високите нива на водоемите. Спасителните екипи трябваше да помагат и на хора, качили се на покривите на къщите си в опит да намерят безопасно място.

Бедствието наложи и отмяната на предстоящото състезание от Формула 1, което трябваше да се проведе в Италия през уикенда, съобщава Нова тв.

#наводнения #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници