Облачността ще е значителна, носете си чадър

Облачността ще е значителна, носете си чадър
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Днес облачността ще се задържи предимно значителна, след обяд над Западна България - купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, в планинските райони - придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-югоизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 22° и 27°, малко по-ниски по високите западни полета, в София - около 20°. Вечерта и през нощта валежи ще има и в Източна България, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд в масивите от Западна България - купеста и купесто-дъждовна. Там ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите части временно силен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 5 мин. и залязва в 20 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 36 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 26 мин. и залязва в 17 ч. и 17 мин. Фаза на луната: три дни преди новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници