Нинова след консултациите: Правителство на малцинството е опасно за страната

Нинова след консултациите: Правителство на малцинството е опасно за страната
Стоп кадър/Нова Нюз
A A+ A++ A

"Не бихме подкрепили правителство на ГЕРБ. С "Продължаваме промяната", ако ни е се предложи на нас да участваме в някакво правителство, ще си направим вътрешно допитване, и каквото каже партията". Това каза лидерката на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев.

"Правителство на малцинството с плаващи мнозинства, които да го подкрепят, означава нестабилност", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите с президента Радев.

За закритата част на срещата Нинова разказа, че с президента са коментирали бюджета. Попитал я е за колко време може да се приеме държавния бюджет, за да го съобрази с връчването на мандата. Дал е индикации и че дефицитът трябва да се поддържа 3%, за да влезе България по-скоро в еврозоната.

Нинова обясни, че до юни трябва да има решение за бюджета - или ново удължение, или приемане на нов. И обърна внимание, че става въпрос не за един, а за три бюджета - държавен, на НОИ и на НЗОК.

Четири години трябва да е животът на 49-ия парламент, твърда е Нинова. Тя разкри, ще все още не е било обсъждано сформирането на постоянните комисии в парламента.

Консултациите започнаха със закъснение от страна на социалистите, а Нинова отправи критика към президента Румен Радев, че служебният кабинет не е внесъл бюджет в края на миналата година.

#Корнелия Нинова - БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници