СНИМКИ Мара Отварачката побърка съда с показания, пуснаха Миро Дзвера под гаранция от 2 бона

СНИМКИ Мара Отварачката побърка съда с показания, пуснаха Миро Дзвера под гаранция от 2 бона
A A+ A++ A

Софийският градски съд освободи съпруга на фолкпевицата Мария - Мара Отварачката срещу гаранция от 2000 лева. Решението на втора инстанция идва след като по-рано Софийският районен съд остави Мирослав Соколов под домашен арест заради закана за убийство и лека телесна повреда на съпругата му.

Съдебният състав е уважил искането на защитата, приемайки, че има достатъчно доказателства за извършеното престъпление. Като основни такива се считат показанията на изпълнителката, които били "доста хаотични и непоследователни", но разследващият орган е "надградил показанията на пострадалата, които липсват в разпита ѝ", съобщава "Телеграф".

Защитата изтъкна, че Соколов има чисто съдебно минало, няма криминални прояви, има постоянен адрес и Мария Соколова не е подавала сигнали за домашно насилие. Като мотив за освобождаването му съдът посочи и, че мъжът се грижи за четири деца. Соколов има три деца от предишни отношения, Мария също има една дъщеря от друга връзка. Нямало основание и да се смята, че Соколов ще извърши друго престъпление или че ще се укрие.

Адвокатът му Мариян Кирянов обясни, че клиентът му е бил под домашен арест заради обвиненията на Софийската районна прокуратура. Едното е за това, че извадил пистолет и го насочил срещу главата на фолкпевицата и я заплашил с убийство. Това станало преди повече от 2 години - през септември 2021 г. Двамата сключили брак малко по-късно същата година.

#Миро Дзвера #Мария #Мара Отварачката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино