ДПС: ГЕРБ подлага на финансов геноцид общинските болници

ДПС: ГЕРБ подлага на финансов геноцид общинските болници
Депутатът от ДПС д-р Нигяр Джафер. Снимка: БНР
A A+ A++ A

ДПС ще предложи при обсъждането на държавния бюджет за 2013 г. да бъдат финансирани дейностите по спешната медицина, извършвани от общинските болници, както и да се възстановят субсидиите за болници в труднодостъпни, планински и полупланински региони.

Тези субсидии са били спрени преди 3 години и са били 10 млн. лв, заяви депутатът от ДПС д-р Нигяр Джафер, цитирана от БГНЕС.

Според ДПС има целенасочен финансов геноцид спрямо общинските болници.

„Когато заявяваш, че местните власти нямат ресурс и са лоши мениджъри, възниква въпросът защо топмениджър от типа на министъра на здравеопазването е позволил в момента неразплатените задължения на болниците да са 360 милиона?“, попита Джафер.

Според нейните сметки задълженията на общинските болници са 60 милиона лева, а останалите 300 млн. лв. са на държавните болници.

Депутатът от ДПС Елин Андреев и бивш председател на Общинския съвет в Девин каза, че Общинският съвет – Девин, с мандат 2007-2011 г., направи всичко възможно да запази болницата там.

Според него е манипулация и твърдението, че партийни централи назначават управление на болнични заведения.

Общинският съвет в Девин не е направил нито едно партийно назначение, категоричен беше Андреев.

„По време на управлението на Тройната коалиция общинската болница в Девин работеше, а по време на ГЕРБ е затворена“, обобщи колегата му Хасан Адемов.

Не мениджмънтът на общинските болници е виновен за състоянието на нещата в здравеопазването, а целенасочената политика на ГЕРБ за ликвидиране на общинското здравеопазване, посочи той.

#ДПС #Девин #ГЕРБ #тройната коалиция #Хасан Адемов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници