Депутатите забраниха шофьорите да возят багаж без пътник

Депутатите забраниха шофьорите да возят багаж без пътник
Рамадан Аталай от ДПС критикува текста с аргумента, че след атентата в Бургас „някои хора“ се възползвали от създалото се напрежение и се опитвали да налагат неприемливи норми. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите забраняват на шофьорите на обществения транспорт да превозват багаж без пътник.

Според Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, приет на първо четене, превозвачът не приема и не превозва багаж, който не принадлежи на пътник, пътуващ в автобуса, предаде БГНЕС.

От 73 гласували народни представители 70 бяха „за“, само двама „против“, а един се въздържа.

Именно текстът, който забранява да се превозва багаж, който не е на пътник, предизвика единствената дискусия преди приемането на законопроекта на първо четене.

Рамадан Аталай от ДПС посочи, че след атентата в Бургас „някои хора“ се възползвали от създалото се напрежение и се опитвали да налагат неприемливи норми.

„Не мога да разбера защо и по какъв начин да не може един човек да изпрати багажа си от една автогара до друга“, каза той.

Рамадан Аталай изрази надежда, че депутатите ще успят между четенията да прецизират тези текстове и да направят ред, който да е в услуга и в полза на всички, които искат да пътуват.

Светослав Иванов от ГЕРБ защити промените и посочи, че „Български пощи“ имат строго разписани правила, по които се осъществяват пратките.

„Това е отделен вид бизнес, който има регулаторна рамка“, подчерта той.

#Закон за автомобилните превози #багаж #пътник #шофьор #Рамадан Аталай #депутат от ГЕРБ #депутат от ДПС #Светослав Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници