Такситата вдигат тарифата с 20 стотинки

Такситата вдигат тарифата с 20 стотинки
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От 1 ноември голяма част от таксиметровите фирми в София покачват цените с 20 стотинки за километър пробег.

Тарифата на една от най-големите компании от 59 стотинки за километър става е 79 стотинки, а през нощта - 90 стотинки, като някои компании са решили да въведат новите цени от средата на този месец, информира БНР.

Управителите на три от големите компании Лазар Лазаров, Ромео Ценков и Васил Славов коментираха, че основанието за покачването на цената на километър пробег е, че от 2007 г. цените не са променяни, както и цената на метана – горивото, с което зареждат колите, 80 стотинки, сега е на 1.80 лева.

Една от таксиметровите компании няма да повиши цените за таксиметров превоз, тъй като оттам се опитват от една година да предложат различно ценообразуване като краен резултат за таксиметровата услуга.

„Най-вероятно това ще се случи от 15 ноември. Безспорни факти – високите цени на горивата, доходът на шофьора, високи цени на авточасти, консумативи, да не забравяме едно от най-важните неща – трябва да се обнови автомобилният парк. Вероятно ще има лек отлив на клиенти, но това, което бихме могли да предложим, е да се опитаме да повишим качеството на услугата“, коментира от бранша.

#тарифи #цени #таксита #покачване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници