Зеленски очаква още оръжие за Украйна

Зеленски очаква още оръжие за Украйна
president.ua
A A+ A++ A

Русия продължава да обстрелва позиции и съоръжения на украинската армия. От Киев също твърдят, че са поразили руски цели. Президентът Володимир Зеленски изрази увереност, че Украйна ще получи още оръжия от съюзниците си след Мюнхенската конференция по сигурността, предаде БНР.

Руската армия е обстрелвала депа с амуниции и оръжия на украинските части в Купянск, Лиман и Донецк, поразен е и оръжеен склад на украинската армия в стратегически важния град Угледар съобщи Москва. Руските части твърдят и че са превзели селище в Харковска област.

От Генералния щаб на украинските въоръжени сили съобщиха за удари по позиции на руската армия в град Донецк и района на Бахмут и Авдеевка.

По-голямата част от Украйна има ток въпреки поредицата руски нападения срещу електропреносната мрежа, заяви президентът Володимир Зеленски и похвали работата на аварийните екипи.

Изключение е пристанищният град Одеса, където спиранията на тока със защитна цел още са в сила.

В традиционното си видео обръщение Зеленски каза, че очаква Мюнхенската конференция по сигурността да осигури още военна помощ за Украйна. В речта си на форума американският вицепрезидент Камала Харис обвини Русия в престъпления срещу човечеството в Украйна, а френският президент Еманюел Макрон заяви, че иска Русия да загуби войната в Украйна, но не и да бъде смачкана. Макрон изради увереност, че конфликтът няма да завърши на бойното поле.

Бившият руски шахматен шампион и отявлен критик на Кремъл Гари Каспаров заяви, че Украйна трябва да победи Москва като "предварително условие" за демократичен преход в Русия. "Руснаците живеят в балон. Той не може да бъде разрушен, освен ако идеята за империя не рухне, благодарение на военно поражение," подчерта Каспаров.

#Володимир Зеленски #оръжие за Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »