Албанският премиер дари един милион евро за Турция

Албанският премиер дари един милион евро за Турция
A A+ A++ A

Министър-председателят на Албания Еди Рама дари един милион евро за Турция след трагичните земетресения в южната част на страната на 6 февруари, съобщи Евронюз Албания.

Рама дари сумата от името на албанците по време на турско телевизионно предаване.

„Ние сме малка страна, но с голямо сърце. Никога няма да забравим какво направиха Турция и президентът (на Турция Реджеп Тайип) Ердоган за нашата страна при земетресението през 2019 г. Готови сме да направим всичко по силите си да подкрепим турския народ. Сигурен съм, че с усилията на Турция всичко ще бъде постигнато“, каза Рама, цитиран от Анадолската агенция.

Той допълни от името на цялата страна, че албанците са дълбоко натъжени от случилото се в Турция.

13 февруари беше обявен за ден на национален траур в Албания в знак на солидарност с Турция и Сирия след разрушителните земетресения от 6 февруари в двете страни. Знамето на Албания беше спуснато наполовина, а хиляди хора запалиха свещи в памет на жертвите.

Земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер засегнаха тежко десет окръга в южната и югоизточната част на Турция, а така също и съседна Сирия.

След земетресенията в Турция и Сирия Албания изпрати два издирвателно-спасителни екипа в Малатия, един от десетте засегнати от земетресението окръга.

Жертвите на разрушителните земетресения само в южната част на Турция миналата седмица достигнаха 36 187 души.

#Албания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници