Зеленогорски убеден: „България на гражданите" влиза във властта

Зеленогорски убеден: „България на гражданите" влиза във властта
Найден Зеленогорски бе кмет на Плевен, издигнат от СДС, но през юни тази година той ги напусна, за да се присъедини към формацията на Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„България на гражданите" ще влезе в следващия парламент, убеден е Найден Зеленогорски от ръководството на партията.

В ефира на бТВ той повтори намеренията на младата политическа формация, представени от лидера Меглена Кунева в неделя, за 72% заетост, устойчив икономически растеж и повишаване на жизнения стандарт.

„Когато се състезаваш, се бориш за първото място," каза Найден Зеленогорски, но в стила на лидера на движението Меглена Кунева не уточни кой би могъл да бъде партньор на партията.

„Очевидно е, че България има нужда от нова десница, отвъд прехода," каза бившият кмет на Плевен, който бе избран на този пост като кандидат на СДС.

Разочарован от случващото се сред редиците на „сините" обаче, през юни тази година той ги напусна, за да се присъедини към формацията на Меглена Кунева.

Попитан дали ще бъде водач на листа в предстоящия вот, той отговори, че за него не е най-важното да бъде депутат и че вече се е отказвал от кресло в парламента.

Найден Зеленогорски нарече референдума за АЕЦ „Белене" фарс, зад който управляващите крият проблемите в страната.

Той цитира няколко пъти данни, според които 1,7 млн. души в България живеят в бедност. „Главният проблем е свързан с осигуряването на устойчив икономически растеж - над средноевропейския," смята бившият кмет.

#„България на гражданите" #Найден Зеленогорски #Меглена Кунева #СДС #Народно събрание #икономически растеж #заетост #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници