МС реши: Държавата си взима "златния гьол"

МС реши: Държавата си взима "златния гьол"
A A+ A++ A

Правителството ще даде на държавна компания да извършва дезинфекция на преминаващите през граничните пунктове превозни средства. Това решение е взето на заседанието на Министерския съвет в сряда.

Всъщност решението се отнася за граничните пунктове на границата ни с Турция, уточниха от Министерството на земеделието. Един от тях е именно "Капитан Андреево", където е и проблематичният "златен гьол". Още миналата седмица земеделският министър Явор Гечев увери, че договорът с частната фирма, която в момента извършва дейността, няма да се подновява, след като изтече след два месеца.

Министърът на земеделието трябва да създаде междуведомствена работна група с представители на министерствата на земеделието, на вътрешните работи, на финансите, на транспорта, на икономиката и индустрията, Агенция „Митници", НАП и Българска агенция по безопасност на храните. Тя трябва да извърши анализ за необходимата материална база, финансови средства, персонал, информационни ресурси и други с оглед предприемане на необходимите действия за изпълнение на дейността от Закона за ветеринарномедицинската дейност от публично предприятие.

На изпълнителния директор на БАБХ пък се възлага да предприеме необходимите действия за възлагането на дейността по дезинфекция на публично предприятие.



#МС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници