МВР: Сашко е обявен за общодържавно издирване

МВР: Сашко е обявен за общодържавно издирване
A A+ A++ A

От днес оперативно-издирвателните действия по търсенето на 12-годишния Александър Цветанов продължават под нова форма и ново разпределение на силите и средствата, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

В операцията по издирването участват 60 служители на МВР, сред тях от областните дирекции в Благоевград и Кюстендил, както и сили на Главна дирекция "Национална полиция", информират от БНР.
Отново се проверяват по-обстойно труднодостъпни места, извършват се издирвателни мероприятия в резултат на получена и анализирана информация. Продължава издирването на нови свидетели и хора, които биха дали информация за детето.

От началото на акцията досега е работено средно по 50 сигнала от граждани на денонощие, подчертаха от полицията. Разпитани са над 12 свидетели, семейството на изчезналото дете, учителите му, както и всички, чиито данни могат да помогнат в издирването.

Проведени са множество беседи и разговори с неговия баща. Назначени са две експертизи.

12-годишният Сашко е обявен за общодържавно издирване и търсенето му се извършва на територията на цялата страна. Чрез средствата за масова информация е разпространена негова снимка и облеклото, с което бил в деня на изчезването, което да улесни всички при търсенето.

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Перник благодари на всички, които са участвали и участват в издирването на Александър.

Същевременно бащата на издирваното момче е бил подложен на детектор на лъжата. Полиграфското изследване не е показало отклонения в показанията му, потвърдиха от полицията и прокуратурата.
Бащата на малкия Сашко Александър Цветанов сам съобщи новината, че е преминал през детектора на лъжата, изследването е направено днес с негово съгласие: "Няма отклонения в изследването. Според това изследване не лъже", каза наблюдаващият прокурор Албена Стоилова.

#МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници