Я. Стоилов: ГЕРБ е Група за Етапно Разграбване на България

Я. Стоилов: ГЕРБ е Група за Етапно Разграбване на България
Според Стоилов ГЕРБ са пренебрегнали мнението на 760 000 българи с решението си за промяна на въпроса за референдума. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Абревиатурата на ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България) означава Група за Етапно Разграбване на България, заяви депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Според него ГЕРБ са пренебрегнали мнението на 760 000 българи с решението си за промяна на въпроса за референдума, каза той пред bTV.

„Не се дръжте като всестранно развити невежи“, обърна се към депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров Стоилов.

„Управляващите подмениха и присвоиха референдума със своя формулировка и по този начин не може да се търси отговорност от хората, които спряха изграждането на АЕЦ „Белене“, каза социалистът, допълвайки, че с формулировката на въпроса избирателите ще се демотивират.

„Ако гласувате на референдума за ядрената енергетика и подкрепяте изграждането на Седми блок на АЕЦ „Козлодуй“ трябва да гласувате с „против“, понеже въпросът е за изграждането на нова ядрена централа“, каза депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров в отговор на нападките на Стоилов.

Димитров защити замяната на думите атомна енергетика с ядрена и припомни, че във въпроса трябва да се говори за Република България, а не само България.

#АЕЦ „Козлодуй“ #АЕЦ „Белене“ #Доброслав Димитров #Янаки Стоилов #БСП #Белене #АЕЦ #ядрена енергетика #подписи #референдум #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници