Част от партиите са готови да съставят кабинет, но имат условия

Част от партиите са готови да съставят кабинет, но имат условия
A A+ A++ A

Част от парламентарно представените партии остават песимисти, че кабинет ще бъде съставен с първия мандат.

От "Демократична България" заявиха готовност, ако мандатът отиде при тях, да направят опит за съставяне на кабинет. Те не изключиха възможността и да подкрепят правителство с чужд мандат, но при определени условия, които ще обявят по-късно.

От БСП и "Български възход" също посочиха, че консултациите при президента ще бъдат ползотворни и че са готови на преговори.

"Вече една седмица не успяваме да постигнем съгласие по отношение на комисиите, още не сме разпределили местата на зам.-председателите на парламента. Какво да говорим за съставяне на кабинет и формула на власт, която да обединява минимум три, а може би и четири партии.. В този състав на парламента това е невъзможна задава", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов подчерта, че партията му е готова да реализира мандат под всички форми.

"Готовността за третия мандат има смисъл да се обсъжда, след като видим как ще се развият нещата с първия и втория. Когато минем през тези прагове, ще видим съотношението между партиите", заяви той.

От "Продължаваме промяната" заявиха, че решенията се взимат от политическите органи на партията, затова едва когато им бъде връчен вторият мандат, те ще свикат националния съвет, а след това ще обявят и какви стъпки ще предприемат.

Депутатите разделиха правната комисия на две - по правни и по конституционни въпроси. Атанас Славов от ДБ ще оглави тази по конституционни въпроси. Депутатите отрекоха исканите от тях конституционни промени да са свързани с въвеждането на президентска република.


#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници