Два пъти гласуват и два пъти не могат да изберат председател на Народното събрание

Два пъти гласуват и два пъти не могат да изберат председател на Народното събрание
A A+ A++ A

След две гласувания депутатите от 48-ото Народно събрание така и не успяха да изберат председател на парламента. Росен Желязков от парламентарната група на ГЕРБ-СДС събра 103 гласа "за" след второто гласуване. 85 народни представители гласуваха "против", а 52-ма депутати се въздържаха.

"За" кандидатурата на "Продължаваме промяната" - Никола Минчев, гласуваха 98 от народните представители. Двамата събраха най-много гласове "за" и след първото гласуване в пленарната зала. След изказване на Асен Василев от "Продължаваме промяната" се оказа, че гласовете на Желязков не стигат за това той да бъде избран за председател на парламента.

При първото гласуване Кристиан Вигенин получи подкрепата на 27 гласа, против него гласуваха 37, въздържаха се 181, от общо 239 гласували. Петър Петров получи подкрепата на 27 гласа, против него гласуваха 94, въздържаха се 118, от общо 239 гласували. По предложение на ГЕРБ след първото гласуване последва почивка и разговори между председателите на парламентарните групи.


#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"