Катя и Здравко от "Ритон" не знаят защо ги забъркали с Путин

Катя и Здравко от "Ритон" не знаят защо ги забъркали с Путин
Фейсбук
A A+ A++ A

"Не знам защо ни замесват с Путин, войната и всички ужасии. Ние сме артисти, не се занимаваме с политика. Разбира се, че като нормални хора не подкрепяме войната, но е безумно да ни вкарват в подобни спекулации на тема Путин и политиката му", сподели пред "България днес" Катя от дует "Ритон", малко след като в социалните мрежи се разрази истински скандал по повод предстоящия им концерт в зала 1 на НДК.

Противници на случващото се в Украйна се заканиха да възпрепятстват участието на концерта на родения в България руски певец Филип Киркоров, който не крие подкрепата си за руския президент Владимир Путин. Протестите срещу допускането на Киркоров в НДК започнаха да се организират, след като по БНТ бяха излъчени реклами за концертната проява. На визитките певецът анонсира 45-годишния юбилей на дуета.

"Това, че Филип Киркоров е направил анонс на концерта, не означава, че ще участва. Филип няма да пее в НДК. Той е наш приятел и винаги ще бъде така, затова е нормално по някакъв начин да бъде част от този наш юбилей. Ние никога няма да се откажем или отречем от Киркоров независимо какво се случва в Русия. Обидно е на прага на нашия концерт да ни замесват в подобни интриги", казва още Катя.

Според нея никога не е имало официално съобщение от тях, че Киркоров ще посети България и ще участва в концерта им в НДК. Затова и певеца го няма в официалния плакат. Всичките спекулации са произлезли единствено от анонса за концерта, излъчен по БНТ.

"Артистът Филип Киркоров е част от нас и творчеството ни. Но това как ще го замерят на наш концерт е абсурдно, просто защото той няма да бъде там. Някой се е измислил интрига, при положение че ние никога не сме обявявали подобно негово участие", уточнява Катя.

Реакцията в социалните мрежи след излъчването на клиповете по БНТ обаче е светкавична. Различни музиканти и артисти се изказаха колко недопустимо е идване на Киркоров в България в подобен момент и участието му културно събитие. Причината е, че певецът минава за близък на Путин и одобрява политиката му.
"Принципно е отвратително да се канят разни приятели на Владимир Путин, което също е национално предателство", пръв се изказа Васко Кръпката.

Само за часове социалните мрежи прегряха от коментари, насочени срещу Киркоров. Бяха предложени различни идеи за проваляне на концерта, в които се обсъжда блокада на входовете на НДК, изкупуване на билетите и атака по сцената с яйца и домати.
Катя и Здравко не уточняват дали някога е имало идея Киркоров да гостува на концерта им и впоследствие са променили решението си. Певецът с двойно гражданство е близък на дуета от началото на кариерата им, макар няколко години да бяха в много лоши отношения. В основата на скандала се оказа Кичка Бодурова. По време на легендарното участие за звездите във "ВИП брадър" Катя и Здравко казаха, че Кичка лъже за участието си в известния хотел "Сизър палас" в Лас Вегас и тя никога не е пяла там. По време на интервю обаче Киркоров споменава, че е посещавал въпросния концерт на Бодурова. Ритонците се обиждат на своя приятел, че не ги е подкрепил в публичния спор, и с години дори не му вдигат телефона. След това се сдобриха.

"Не бяхме скарани, нищо не се случи, но когато шоуто отива в живота, ние си играем ролите. Когато вие играхте ролята на "ВИП брадър", аз дадох едно интервю и не се изразих правилно. Обидихме се един на друг и така не си говорихме четири години до този момент", изясни Киркоров недоразумението и се извини на дуета преди година. От тогава Катя, Здравко и Филип често се виждат, а през лятото звездата им гостува в България.

#Дует Ритон #Владимир Путин #Филип Киркоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници