Движението по Кримския мост е спряно заради пожар

Движението по Кримския мост е спряно заради пожар
стоп кадър/УНИАН
A A+ A++ A

Движението по 19-километровия Кримски мост е спряно заради пожар от пламнала цистерна с гориво. Според руската страна е рано за изводи за причините за инцидента, предаде БНР.

Поредица взривове разтърсиха Харков малко след полунощ. Според Украйна руснаците са атакували с ракети С-300, улучено е и здравно заведение.

В телевизионно интервю президентът Володимир Зеленски смекчи тона в спорните си изявления за "превантивен удар" срещу Русия.

Пред Би Би Си той каза, че е бил разбран неправилно и призивът е бил за санкции.

"Трябва да се използват превантивни ритници, а не нападения". "Не сме терористи, не воюваме на чужда територия", каза Зеленски, като потвърди намерението на Киев да воюва, докато изтласка руските войски от всички международно признати украински територии, анексирани от Русия. Подчерта, че вече са отвоювани 2500 квадратни километра.

От Киев твърдят също, че е открит поредният масов гроб - в наскоро освободения източен град Лиман. Русия отрича обвиненията за зверства в окупираните територии. От външното й министерство заявиха, че има признаци за повишена активност на ядрените сили на западните страни.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници