Дянков намерил изход за болницата в Девин

Дянков намерил изход за болницата в Девин
Дейността на болницата се възстановява в обем, в който да бъдат покрити изискванията за медицинските стандарти. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на финансите Симеон Дянков представи пред Общинския съвет в Девин предложение за възстановяване дейността на лечебното заведение за болнична помощ в общините Девин, Борино и Доспат.

Учредява се дъщерно дружество към Многопрофилната болница за активно лечение в Смолян, съобщи БНР.

За тази цел ще се използва сградата на бившата болница, като се учреди ограничено вещно право на ползване на сградата в полза на новото дружество за период от 10 години. Това ще стане с решение на Общинския съвет в Девин.

Правителството се ангажира да осигури финансиране за закупуване на необходимото ново оборудване, а от своя страна Смолянската болница се ангажира да изпълни предписанията на Регионалната здравна инспекция за санитарно-хигиенни изисквания към сградата за осъществяване на дейността.

Дейността на болницата се възстановява в обем, в който да бъдат покрити изискванията за медицинските стандарти.

Междувременно вече е осигурен още един лекарски екип на Спешна помощ за нуждите на населението.

Съветниците обсъждат предложението на държавата. Инициативният комитет разпространи текста на предложението и запозна протестиращите стотици хора, дошли пред сградата на общината.

#Симеон Дянков #Девин #болница #Министър на финансите #Борино #Доспат #Смолян #Регионалната здравна инспекция #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници