Лесен трик да спестим от сметката за вода

Лесен трик да спестим от сметката за вода
A A+ A++ A

Няколко лесни съвета и един хитър трик ще ви помогнат да намалите високата сметка за вода

 

Растящите цени на стоки и услуги, замръзналите доходи, инфлацията, предстоящият зимен сезон – имате поне 10 причини да се опитате да редуцирате сметките си за енергия и вода, за да спестите средства за други битови, ежедневни или непредвидени разходи. Често, бързайки или без да си даваме сметка за това, харчим повече вода, отколкото ни е нужна. Водата е не само скъпа, питейната вода е изчерпаем ресурс, който следва да пестим и ценим. Няколко лесни съвета и един хитър трик за пестене разкрива Actualno.com.

Как да спестим от високата сметка за вода?

 

1. Еко източници

 

Имате градинка пред блока или къщата си? Поливате саксийни цветя? Миете терасата си? Не го правете с питейна вода. Използвайте лошото време, за да съберете дъждовна. Употребата на дъждовна вода за миене на двор, тераса, стълбище, напояване или други подобни нужди ще ви спести значителни разходи и ще ви отличи като домакиня, загрижена за природата и ресурсите ѝ.

2. Течове в дома

Проверете за течове в дома си. Има уреди, които откриват проблемните места. Течовете са не само огромен излишен разход на вода, съответно на средства и тук всъщност високата сметка за вода е по-малкият проблем. Течовете могат да доведат до влага, повреда на уреди, наводнение и още по-голям разход от бюджета ви.

3. Пестеливост

 

Не разхищавайте водата, ако не искате високата сметка за вода да е ежемесечен проблем в дома ви. Не пускайте пералнята машина за няколко дрехи, спирайте водата, докато миете зъбите си, натривате съдовете, избягвайте прането на ръка. Мислете за всяка капка като за скъпоценна. Не бихте искали да оставите парите ви просто да текат, нали?

4. Прането на килими и пердета

Откажете се от старите методи за почистване на домашен текстил. Прането на килим отдавна не е добро решение. Има множество уреди, които го почистват идеално, без да го махате от пода дори. Лесно, леко и изгодно. Изпробвайте парочистачка. Тя ще ви свърши идеална работа, а цената си ще избие само срещу няколко пранета в двора с вода от чешмата.

5. Разваленият водомер

Проверявайте системно изправността на водомера си. Разваленият или неработещ ще допринесе за високата сметка за вода.

6. Течащи кранове

Казанчето в тоалетната, което капе или не спира, кранчетата, които текат – капка по капка вир. И висока сметка за вода. Струва си да вложите малко средства в техния ремонт или подмяна. В дългосрочен план това ще ви се преизплати и ще намали високата сметка за вода.

Трик за намаляване на високата сметка за топла вода, който безотказно работи

Когато говорим за високата сметка за вода и особено за високата сметка за топла вода, която е много по-скъпа от студената, следва да имате предвид, че щранговете могат да бъдат причината за скъпата фактура, която сте заплатили. За да намалите разхода, следва да смените щранговете. С времето щранговете, по които преминава топлата вода, имат все по-малка пропускливост, тъй като натрупват варовик, който пречи. Ако тръбата е стеснена наполовина, разходът за топла вода ще бъде двоен, без да сте изхарчили и капка повече. Ето защо е ваша грижа да подменяте периодично тръбите, за да не плащате скъпо за вода, която дори не сте изразходили. С този хитър трик ще съумеете, без да жертвате консумация, удобство и без да полагате усилия и пестеливост, да намалите високата сметка за вода незабавно.


 

#битови сметки #високи сметки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници