Асен Василев за спрените пари на руското посолство: Няма запорирани сметки от българската държава

Асен Василев за спрените пари на руското посолство: Няма запорирани сметки от българската държава
A A+ A++ A

"Дерогацията в момента се консултира с ЕК и когато оттам получим становище дали трябва да се отменят санкциите за този конкретен превод, ще предприемем действия. Те твърдят, че преводът е за заплати на стойност 890 хил. долара. Когато получим становище от Комисията - дали е добре да се отменят санкциите и да се даде дерогация, съответно ще предприемем мерки.

Няма запорирани сметки, няма нищо, което да е направено изрично от българската държава. Това е автоматично действие по силата на санкциите, които са наложени от ЕК. Това коментира вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев по отношение на информацията за запорирани сметки на служители на руското посолство у нас на стойност 890 хиляди долара, предава репортер на Sofia24.bg.

По отношение на проектокабинета "Василев", той уточни: Ако нямаме 121 депутата, няма смисъл да се представя състав на кабинета и да се гласува в НС. Правителство на малцинството в такъв парламент - няма как да бъде устойчиво и отговорно управление на страната. Въобще не е коментиран персоналният състав на този етап".

#Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"