Обама и Ромни с изравнени рейтинги

Обама и  Ромни с изравнени рейтинги
Според проучване на Ен Би Си Нюз и „Уолстрийт Джърнъл“ по 47% от запитаните подкрепят двамата претенденти. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В навечерието на последния, трети рунд от телевизионните дебати между кандидатите за президент на САЩ Мит Ромни и действащия държавен глава Барак Обама техните рейтинги се изравниха.

Според проучване на Ен Би Си Нюз и „Уолстрийт Джърнъл“ по 47% от запитаните подкрепят двамата претенденти, предаде Информационна агенция „Фокус“, позовавайки се на Би Би Си.

Междувременно популярността на Ромни сред регистрираните гласоподаватели расте - 47% от тях смятат, че той ще се справи добре на президентския пост, информират АФП и БГНЕС.

Сред същата аудитория резултатът за Обама остава непроменен - 50%.

Анкетата е извършена от 17 до 20 октомври сред 1000 гласоподаватели, регистрирани в избирателните списъци, и 816, за които се предполага, че ще гласуват. Възможната грешка в сондажа е 3.1%.

Дебатът ще се състои в понеделник вечерта, а изборите са насрочени за 6 ноември.

В събота, пред 9000 свои поддръжници във Вирджиния президентът на САЩ заяви, че Ромни се отмята от консерваторските си обещания.

„Той забравя позициите си и си мисли, че вие също сте ги забравили. Толкова се променя, отмята и отклонява, че трябва да дадем някакво име на състоянието, в което се намира", заяви Обама.

„Мисля, че на това му се вика „Ромнезия", добави държавният глава под аплодисментите на тълпата.

По време на проведения на 3 октомври дебат Ромни защитаваше много по-умерена позиция по въпроса за здравната реформа и нуждата от държавна регулация, които бяха основни точки от платформата на Обама.

#Барак Обама #дебат #избори #Президент на САЩ #САЩ #президентски избори #рейтинг #Мит Ромни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници