Коя е взривената Дария Дугина и къде е бил поставен експлозивът в колата-бомба

Коя е взривената Дария Дугина и къде е бил поставен експлозивът в колата-бомба
видеокадър/KP.RU
A A+ A++ A

Неизвестните извършители са поставили взривно устройство в колата, в която загина журналистката и политолог Дария Дугина, по време на фестивала „Традиция“ в Подмосковието, докато автомобилът е бил на паркинг и за никого не е било трудно да го направи, съобщиха днес за ТАСС правоохранителните органи.

На фестивала е имало много гости, хората са паркирали колите си от двете страни на Звенигородската магистрала, където е имението Захарово. Почти целият паркинг е бил пълен.

Джипът, в който Дугина е отпътувала от фестивала, също е бил там. При влизане на паркинга не е имало проверки, така че взривното устройство може да е било оставено по всяко време от всеки, като е и станало, каза източникът на ТАСС.

От органите на реда са казали, че на входа на имението е имало екип на КАТ, а движението е било регулирано от пътни полицаи.

Присъстващите са били проверявани, непосредствено преди да влязат на събитието.

Снощи в района на село Болшие Вязьоми, Московска област се е задействало взривно устройство в движещ се автомобил „Тойота ленд крузър“ и той се е запалил. Взривното устройство е било поставено под автомобила от страната на водача. Даря Дугина, която е управлявала джипа, е загинала на място.

Източник: БТА

Коя е Дария Дугина?

29-годишната Дария Дугина, която загина тази нощ при детонация на управлявания от нея автомобил, е дъщеря на известния руския обществен деец, философ и писател Александър Дугин, често наричан „мозъкът на Путин”.

Тя е родена в Москва на 15 декември 1992 година. Завършва философския факултет на Московския държавен университет. Стажувал е във Франция. Дария беше близка с привържениците на десните европейски партии и споделяше идеите на баща си Александър Дугин. Работи като политически колумнист на международното евразийско движение и заедно с баща си изнася лекции по философия и политология. Също така има чести изяви по различнителевизии в ролята си на експерт по различни общестено-политически теми.

Подкрепа за „спецоперацията” в Украйна

Дария Дугина подкрепяше т. нар. от Путин „специална операция” в Украйна, посещаваше Донбас и беше познаваше добре военните операции и много от руските военни.

"Наскоро тя се завърна от „Азовстал в Мариупол.<...> Тя мразеше бандеровците, защото добре разбираше с какво се борим", написа руският общественик Сергей Карнаухов в своя телеграм – Канал по повод смъртта й.

„Книга Z”

Дария Дугина е един от авторите на книгата за специалната операция в Украйна „Книга Z” - сборник с разкази на участници и очевидци на събитията в Донбас. Излизането на книгата е обявено за края на есента.

Източник: kp.ru

Превод и редакция: Novinite.bg
 

#Александър Дугин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници