Атанасова: В болницата в Девин може би става дума за престъпен мениджмънт

Атанасова: В болницата в Девин може би става дума за престъпен мениджмънт
Десислава Атанасова за пореден път заяви, че държавата няма да изплати дълговете на болницата, които възлизат на близо 2 млн. лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Десислава Атанасова изрази предположение, че в болницата в Девин става дума за престъпен мениджмънт, продължил с години.

В събота здравният министър бе посрещната от митинг в Девин, на който протестиращите й поискаха оставката.

Протестите започнаха след пореден смъртен случай на човек в Девин поради липса на болница. Протестиращите са категорични, че ще отстояват докрай искането си общинската болница да заработи отново. Засега все още решение не е взето.

Общинското лечебно заведение бе затворено през юли 2011 г. заради натрупани задължения за около 1,8 млн. лв.

Така около 30 000 души останаха без адекватно здравно обслужване и са принудени да пътуват близо 100 км до болницата в Смолян.

Пред БНР тя за пореден път заяви, че държавата няма да изплати дълговете на болницата, които възлизат на близо 2 млн. лв.

Според нея не е редно с парите на данъкоплатците да се покриват задължения направени от конкретни хора.

„Няма да оставим без здравна помощ българските граждани, защото това е конституционно задължение на България, но това не може да стане без ангажираността на местната власт. Тя очевидно е абдикирала от интересите на хората. Недопустимо е болницата да има дългове от над 2 млн. лв.," подчерта Десислава Атанасова.

Тя определи случващото се Девин като политическо заиграване. „В събота там имаше общински съветници, които излязоха с написани пледоарии," отбеляза тя и попита защо до момента са мълчали, а сега са така гласовити.

Десислава Атанасова отново е предложила варианта на здравното министерство, а именно болницата в Девин да стане филиал на Многопрофилната болница в Смолян.

Стана ясно, че персоналът от болницата вече работи в други лечебни заведения и би могъл да се завърне в Девин, само ако му бъдат изплатени всички задължения.

Близо 500 000 лв. са дълговете към персонала за заплати по трудови и по граждански договори и за осигуровки.

#Десислава Атанасова #министър на здравеопазването #Девин #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници