Бури отмениха хиляди полети в САЩ

Бури отмениха хиляди полети в САЩ
A A+ A++ A

Американските авиокомпании отмениха вчера за втори пореден ден огромен брой полети. Причина за това станаха бури и огромният пътникопоток от хора, заминаващи на лятна почивка, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Само до вчера следобед в източните части на САЩ бяха отменени над 1100 полета, след като предишния ден бяха отменени 1700, показва услугата за следене на полети "Флайт Ауер" (FlightAware).

Най-много неизлетели самолети имаше на летищата Шарлът в Северна Каролина (което е и важен център на компанията "Американ Ерлайнс"), Ла Гуардия и Нюарк Либърти в района на Ню Йорк и Националното летище "Рейгън" във Вашингтон.

Американският транспортен министър Пит Бутиджидж имаше видеоконферентна среща с ръководители на компании от бранша, за да набележат мерки за нормализиране на ситуацията преди предстоящия национален празник на САЩ 4 юли, но и през останалата част от лятото. Обсъдени бяха и стъпки за подобряване на условията за настаняване на пътници, които са се оказали блокирани по летищата заради отменени полети.

От началото на юни проверка за сигурност по американските аерогари са преминавали средно по над 2,2 милиона пътници на ден. Това е с 22 процента в сравнение с преди година, но все още е с 13 на сто под равнищата отпреди пандемията.

Снимка: Pixabay

 
 

 

 

#бури #отменени полети #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай