Лавров: Който очаква да загубим войната, не е учил история, не знае кои сме ние

Лавров: Който очаква да загубим войната, не е учил история, не знае кои сме ние
A A+ A++ A

Западните политици, които казват, че Русия ще бъде победена, знаят малко за историята. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров, пише "Телеграф".

„За пореден път ние сега преживяваме такъв период от нашата история. Казват, че Русия трябва да се „провали“, трябва да бъде победена, Русия трябва да „загуби на бойното поле“. Сигурен съм, че познавате историята по-добре, отколкото западните политици, които правят подобни изказвания. Те вероятно не са учили добре в училище. Те правят погрешни заключения от разбирането си за миналото и какво е Русия", каза той.

Лавров призна, че е изумен от скоростта, с която, след началото на инвазията в Украйна, Западът е заел русофобска позиция, насърчавайки русофобията на битово ниво. "Вижте как говори Латвия. Те казват, че ще отнемат парите, които са замразили от руснаците, ще ги конфискуват и ще ги използват за нуждите на Украйна. Но те също трябва да ги вземат за себе си. Казват, че едно време са били окупирани от Съветския съюз. Като компенсация за окупацията. Премиерът на Полша Матеуш Моравецки казва на Норвегия, че е спечелила много от високите цени на петрола и трябва да сподели парите с останалите страни. Посланикът на Украйна нарече германския канцлер лебервурст, а реакция никаква. На хората им е казано, че могат всичко, ако се противопоставят на Русия и всичко руско", подчерта министърът.

Лавров добави, че страните от Запада ще бъдат принудени да признаят, че не може непрекъснато да се атакуват безнаказано интересите на Русия. "Убеден съм, че всичко това ще свърши. Западът отново ще признае реалността, която се създава на земята. Ще бъде принуден да признае, че е невъзможно непрекъснато да се атакуват руските жизненоважни интереси, както и руснаците, където и да живеят", добави той.

Снимка: Стоп кадър

#Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »