Международен анализатор: Русия ще победи Запада в тотална война на унищожение

Международен анализатор: Русия ще победи Запада в тотална война на унищожение
A A+ A++ A

Международният анализатор и военен експерт Яков Кедми, бивш израелски политик и дипломат коментира в предаването на руската телевизия „Россия-1“ „Вечер с Владимир Соловьов“, вечното желание на Запада да унищожи Русия и посочва единствения начин Руската федерация да оцелее в тази борба и да излезе победител от нея.

Според Кедми колективният Запад няма идеология, тъй като тази концепция предполага нещо конструктивно. В същото време „от Сиатъл до Варшава“ доминира разрушителната идея за пълно унищожаване на Русия в сегашния й вид: това е основата на политическия курс не само на Украйна и Полша, но и на Съединените щати, както и европейските страни. През цялата история това не се е променило, просто изпълнението на западните цели е приемало различни форми, настоява анализаторът.

„Цялата западна идеология е съществуваща днес е обединена от старата европейска идея: „Русия трябва да изчезне. Тя е твърде голяма, твърде силна, ние се страхуваме от нея и трябва да я унищожим – иначе няма да можем да управляваме свят, какъвто ние управлявахме." Британците и французите казваха същото, когато се биеха срещу Руската империя“, казва още Кедми.

Експертът нарича формирането на собствена идеология с конструктивна национална идея единственият начин за оцеляване в глобалната борба и победа над Запада. Опитите за придържане към старите догми и надеждата за завръщането на стария свят, според Кедми, няма да доведат до нищо добро. Анализаторът цитира президента на Чечня Рамзан Кадиров, който според него най-много се доближава до формулирането на дефиниция на руската национална идея.

„Той каза: „Защо Чечня е в Русия? Стигнахме до извода, че само в рамките на руската държава чеченският народ ще постигне оптимално развитие като народ, като нация, като култура, така че той е неразделна част на Руската федерация“. На това може да се основава империя. Едва когато всяка нейна част, национална, религиозна, географска, ще бъде сигурна, че в рамките на тази държава с нейната история и закони ще достигне най-високото си развитие. Това е конструктивно начало. А Западът няма конструктивна идеология. Той изпитва само омраза към вас, защото вие сте абсолютния враг и срещу вас се води война“, каза Кедми.

Експертът също така изрази убеждението си, че САЩ и НАТО се страхуват от пряк военен сблъсък с Русия. Москва може да използва този страх за постигане на глобалните си цели, смята той.

Източник: "Труд"

#Русия #Европа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »