В бюджета за 2013 г. е заложен резерв за финансиране на референдума „Белене”

В бюджета за 2013 г. е заложен резерв за финансиране на референдума „Белене”
Финансовият министър Симеон Дянков (вляво) заедно с министър-председателя Бойко Борисов (вдясно). Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В бюджета за 2013 г. е заложен резерв за финансиране на евентуален референдум за АЕЦ „Белене", каза на брифинг след заседанието на Министерски съвет министър на финансите Симеон Дянков.

Сумата ще бъде между 20 и 30 млн. лева, това предполагат анализите на експертите, посочи Дянков, предаде информационна агенция „Фокус".

Средствата са оставени като резерв, тъй като някои от парламентарни групи, включително и от ГЕРБ, е излязло предложение референдумът за „Белене" да се финансира пропорционално от държавната субсидия на политическите партии, за да не излиза от държавния бюджет, заяви министърът.

Така парите за националното допитване няма да са за сметка на болничната помощ, на пенсионерите или културния бюджет, обясни Дянков.

Финансовият министър уточни още, че, ако парламентът приеме предложението на ГЕРБ референдумът да се финансира от политическите партии, този резерв ще отиде към други социални дейности.

Това ще се реши при дебатите в парламента в следващите месец-месец и половина, каза още министър Симеон Дянков.

#Министър на финансите #Симеон Дянков #бюджет #ГЕРБ #субсидии #политически партии #референдум #резерв #АЕЦ #Белене #АЕЦ „Белене”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници