Изловиха Рамзан Кадиров в чутовна лъжа - изобщо не е бил в Украйна! Кюта си в Грозни

Изловиха Рамзан Кадиров в чутовна лъжа - изобщо не е бил в Украйна! Кюта си в Грозни
A A+ A++ A

Президентът на Чечня Рамзан Кадиров преди дни публично обяви, че е отишъл в Украйна, за да се срещне с хората от своите специални сили, които се бият на страната на Русия в конфликта. Не се показа обаче с атмосфера, а само от бункер.

Разследване на „Украинская Правда“ обаче поставя под сериозна въпросителна дали въобще Кадиров – един от най-близките до Владимир Путин хора, е стъпвал на украинска земя по време на войната.

На 13 и 14 март той публикува в „Телеграм“ серия видеа, в които твърди, че е на различни точки на броени километри от Киев.

Украинското издание цитира свои източници от службите, според които и двата използвани от Кадиров мобилни номера не са се свързвали към местната мобилна мрежа. Журналистите от „Правда“ са направили и свой експеримент по време на „престоя“ на чеченския президент.

Украинците създали проследяващ линк, който показва IP адреса и приблизителното местонахождение на този, който го посети.

След това се представили за служители на руската информационна агенция РИА Новости и писали на Кадиров в „Телеграм“.

Той наивно последвал адреса и така станало ясно къде съобщава, че се намира устройството му – не до Киев, а в Грозни.

Все пак е възможно Кадиров да използва VPN, за да скрие истинската си локация.

Присъствието му толкова близо до горещите точки на конфликта го превръща в реална цел, а Русия до момента е загубила цели четирима генерали във войната.

Преди дни Кадиров написа дълъг пост, посветен на бизнесмена Илон Мъск, който по-рано предизвика руския президент Путин на двубой.

Чеченският президент отбелязва, че шефът на „Тесла“ трябва малко да заякне, преди да се изправи срещу руския президент. Предлага му и конкретни места за подготовка – клуб по бойни спортове, университета на спецназ и държавната радио-телевизионна компания, където да го научат какви са американските методи за черен пиар и за следене на социалните мрежи.

„Ще се върнеш от Чечня съвсем различен човек, Илона, пардон, Илон“, завършва Кадиров.

Мъск специално е поръчал превод на написаното, за да го качи в своя профил и отговорил.

„Благодаря за предложението, но подобна отлична подготовка ще ми даде прекалено голямо предимство. Ако той (Путин – б.р.) се страхува да се бие, съгласен съм да използвам само лявата си ръка – а даже не съм левичар. Илона.“

#Рамзан Кадиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници