Станишев зове към масово гласуване срещу „изборните манипулации на ГЕРБ“

Станишев зове към масово гласуване срещу „изборните манипулации на ГЕРБ“
Най-добрата рецепта е масово гласуване на българите, защото тогава изборните технологии и манипулациите на ГЕРБ няма да проработят, заяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев призова българите към масово гласуване срещу изборните манипулации на ГЕРБ.

„Най-добрата рецепта е масово гласуване на българите, защото тогава изборните технологии и манипулациите на ГЕРБ няма да проработят“, заяви Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Лидерът на социалистите коментира частичните избори за местна власт, проведени в 10 населени места последната неделя.

Той допълни, че левицата няма да се откаже и от международни наблюдатели, които да гарантират честността на предстоящите парламентарни избори през 2013 г.

Депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов направи коментар на историята на закона за референдумите и предложи да има промяна, като се приеме първоначалната идея на социалистите да няма праг.

„Много пъти съм казвал - за БСП смисълът от изграждането на втора атомна централа, АЕЦ „Белене“, е тя да бъде с преобладаващо участие на държавата, с 51% участие на държавна компания, за да могат печалбите да влизат в страната, за благото на гражданите“, заяви Сергей Станишев по другата важна тема.

По думите му, частният инвеститор първо ще търси максимална печалба и максимално задоволяване на собствения интерес, а без държавно участие това трудно щяло да се компенсира.

„И при тази схема с частника собственик лесно могат да бъдат уредени дялови участия на някои политици от управлението“, усъмни се още Сергей Станишев.

Според него все още не е известен собственикът на 12-14% от двете частни централи в „Марица-изток“.

„Като гледам сега сагата около частния инвеститор за АЕЦ „Белене“, се питам дали не се е прави целенасочено, за да се обезценят активите и да се приберат после под формата на приватизация“, подозира Сергей Станишев.

#АЕЦ „Белене“ #референдум #парламентарни избори #президент на ПЕС #лидер на БСП #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници