Армията на Асад влезе в бунтовнически квартал на Хомс

Армията на Асад влезе в бунтовнически квартал на Хомс
След няколко часа почивка във вторник сутринта верните на режима сили подновиха бомбардировките срещу центъра на Хомс, където бунтовниците са се укрепили от четири месеца. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската армия влезе в бунтовническия квартал „Халдие" в централния сирийски град Хомс, съобщи официалната телевизия.

„Нашите храбри въоръжени сили върнаха сигурността в големи части на „Халдие" и преследват терористите, които все още не са напуснали квартала," съобщи телевизията, цитирана от АФП и БГНЕС.

Според Сирийската обсерватория за човешките права верните на режима войници са напреднали, но още не са установили контрол върху напълно разрушения център на квартала.

След няколко часа почивка във вторник сутринта верните на режима сили подновиха бомбардировките срещу центъра на Хомс, където бунтовниците са се укрепили от четири месеца.

В понеделник източник от сирийските сили за сигурност обяви обща офанзива срещу Хомс, индустриалния център на Сирия, който беше авангардът на протеста срещу режима на Башар Асад.

„Армията опитва да прочисти последните бунтовнически квартали в Хомс," съобщи източникът, който допълни, че лоялните на Башар Асад сили са прочистили и съседния град Кусеир.

Информацията беше потвърдена и от бунтовниците.

Друг източник на сирийските сили за сигурност заяви, че армията смята да превземе двата бастиона до края на седмицата, след което щели да се съсведоточат върху Северна Сирия.

Провинция Хомс е най-голямата и стратегическа в страната. Тя граничи с Ливан и Ирак и свързва северната и южната част на Сирия.

#Хомс #Сирия #Башар Асад #президент на Сирия #бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници