Лорер: Очакваме бежанска вълна и от Русия

Лорер: Очакваме бежанска вълна и от Русия
A A+ A++ A

Министерство на финансите трябва да вземе решение дали ще бъдат отпуснати еднократни помощи на пристигащите у нас украински бежанци. Предвиждам бежанска вълна и от Русия, предвид задаващата се тежка икономическа криза там. Това заяви в отговор на журналистически въпрос днес във Варна министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, предаде Varna24.bg.

"Всичко се развива динамично, в следващите дни ще имаме решение за всички тези въпроси. Аз съм тук в качеството си на доброволец и много се радвам, че новата областна управа съумя да съчетае действията на всички институции, и полиция, и доброволци, които 24 часа се грижат за настаняването на хората, които бягат от войната в Украйна.

Основният път на бежанците е Русе-Добрич-Варна. Другата пътека е през София. На тези места организацията се справя много добре, не зная какво е в останалите населени места в страната. Както няколко пъти вече заявявах, България има огромна нужда от работна ръка, така че всички хора от Украйна са добре дошли. Прогнозирам, че много скоро ще имаме подобна вълна и от Русия, предвид задаващата се тежка икономическа криза там. Голяма част от идващите от Украйна преминават транзитно през България и продължават на Юг, друга част не стигат до тук, остават в Румъния. Най-голямата и съществена част през Полша влизат в Западна Европа", заяви министър Лорер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници