Продуцентът на антиислямския филм се изправя пред съда

Продуцентът на антиислямския филм се изправя пред съда
През септември в интернет беше качен трейлър на антиислямския филм „Невинността на мюсюлманите“, който предизвика масови протести и безредици в много мюсюлмански държави.
A A+ A++ A

Предполагаемият продуцент на скандалния филм „Невинността на мюсюлманите“ Марк Басили Юсеф, известен с псевдонима Накула Басили Накула, ще се изправи пред федералния съд в Лос Анджелис на 10 октомври.

Юсеф, който в миналото е бил съден за финансови престъпления, беше арестуван на 27 септември по подозрение, че е нарушил условията на предсрочното си освобождаване от затвора, припомнят РИА „Новости“ и БГНЕС.

Според медиите той е бил пуснат от затвора през 2011 г. с условието, че няма да ползва интернет без специално разрешение от надзорните органи. Било му е забранено също да ползва псевдоними.

В сряда той трябва да бъде изправен на предварително заседание на съда, който ще определи дали е нарушил условията за освобождаването.

През септември в интернет беше качен трейлър на неговия антиислямски филм, който предизвика масови протести и безредици в много мюсюлмански държави.

При атака срещу американското консулство в Бенгази, аргументирана с недоволство срещу „Невинността на мюсюлманите“, загина и посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс.

#Бенгази #Либия #посланик на САЩ #Кристофър Стивънс #антиислямски филм #Лос Анджелис #Накула Басили Накула #Марк Басили Юсеф #„Невинността на мюсюлманите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници