Цацаров откри несъответствия и корупционен риск в законопроекта за бюджета

Цацаров откри несъответствия и корупционен риск в законопроекта за бюджета
A A+ A++ A

Законопроектът за държавния бюджет за 2022 г., пратен за съгласуване на Антикорупционната комисия и внесеният в Народното събрание проект се различават. Това пише председателят на комисията в оставка Сотир Цацаров до председателя на парламента, премиера, министъра на финансите и председатели на парламентарните комисии.
   
В подписания от Цацаров документ се твърди, че разлики има в 89 параграфа. Критикува се практиката за промяна през преходните и заключителните разпоредби на значителен брой нормативни разпоредби и се обръща внимание, че част от новите предложения съдържат корупционен риск.
   
Заради писмото си Сотир Цацаров беше поканен на заседанието на ресорната парламентарна комисия днес. Пред депутатите Цацаров, когото вчера парламентът освободи като председател на КПКОНПИ, считано от 1 март, предупреди за текучество в Комисията, заради коментарите за готвеното ѝ преструктуриране.

Той коментира, че когато всеки ден някой сочи КПКОНПИ като главен виновник за всички неволи в държавата, притеснението на служителите е разбираемо.

Антикорупционният ръководител в оставка предупреди депутатите и че, ако планираните промени, свързани с Комисията, станат факт, средствата, заложени за нея в Бюджет 2022 ще са крайно недостатъчни.

 

#Сотир Цацаров #несъответствия #Закон за бюджета

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай