Дълги или къси – какви мъжки палта ще бъдат носени през този сезон?

Дълги или къси – какви мъжки палта ще бъдат носени през този сезон?
pexels.com
A A+ A++ A

През зимата основното, което трябва да търсим в нашето облекло, е топлина и уют. За да бъдем предпазени от условията навън, определено ни трябва нещо, което да е дебело и непропускливо за вода и вятър. Но истината, обаче, е, че това не са единствените неща, които би следвало да търсим в една връхна дреха. Колкото и да е студено, външният вид е нашата визитна картичка в обществото и е редно да не го занемаряваме, само защото температурите навън са прекалено ниски.

Еталон за класическа официална мъжка дреха е палтото. А често го определяме като „неподходящо“ през зимата, защото смятаме, че то няма да бъде достатъчно топло. Но това не е така и именно днес ще поговорим за един от основните фактори, които могат да ни накарат да си купим ново палто – неговата дължина. Изборът на маркови мъжки палта е съпроводен с редица фактори, с които трябва да се съобразяваме, но едно е сигурно – тяхното качество ще бъде ненадминато!

Кога да изберем късо мъжко палто?

Късите мъжки палта създават оптична представа за по-голяма дължина на торса. Те подчертават всяка извивка на тялото, поставяйки акцент върху горната му половина. Дължина до средата на бедрото е най-подходяща за по-ниските мъже. Основното правило при тях е никога да не избират палта, които са покриват коленете им или са по-дълги. Също така заложете на по-светли цветове като камилско, горчица, бежово или грахово зелено. Те ще накарат тялото ви да изглежда по-голямо и ще допринесат за оптичната илюзия, че сте по-високи. В крайна сметка това е едно от нещата, които всички хора с височина под средната желаят. Използвайки правилните цветове, дължини и модели, лесно можем да въздействаме върху впечатлението, което оставяме в околните. Ето защо препоръчваме късите палта на мъжете, които искат да изглеждат по-високи, отколкото всъщност са. 

В кои случаи да заложим на дълго мъжко палто?

Дългите палта от друга страна са по-подходящи за високите мъже. При тях и без това късите изглеждат прекалено къси, а тези са изключително подходящи. Дължина под коляното ще направи тялото ви да изглежда стройно, без да се губите във връхната си дреха. Нищо от тези модели не е прекалено, когато негов притежател е висок мъж. Именно поради тази причина, ако височината ви е доста над средната, ви препоръчваме да заложите на елегантно дълго мъжко палто.

Най-хубавото на тези модели е, че могат да бъдат комбинирани с всичко. Добавете подобно палто към мъжки дънки класически, slim-fit или пък заложете на елегантен чино панталон. Комбинирайте го и с пуловер, риза или тениска. Във всяка една ситуация ще изглеждате стилно, елегантно и непретенциозно.

Настъпването на студените месеци ни кара да се замислим за по-топло облекло. В тази обстановка чудесна работа ще ни свършат висококачествените мъжки палта, които не само ще топлят, а и ще допринесат за отличния ни стил. Можем да направим невероятен избор, ако заложим на първокласните мъжки палта. При избора на мъжко палто е важно да вземем предвид фигурата на тялото. Например, дългите палта са подходящи за високите мъже, докато по-късите трябва да са задължителна част от гардероба на мъжете с височина, която е по-ниска от средната. Освен това, те не трябва да бъдат прекалено тесни, за да могат да осигурят необходимата изолация, а и за да ви позволят да облечете любимия си топъл пуловер отдолу. Мъжките палта заслужено заемат главно място в гардероба на всеки мъж, независимо дали е традиционалист що се отнася до облеклото, или пък залага на екстравагантността.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници