Дянков: Митниците вършат най-много от всички държавни институции

Дянков: Митниците вършат най-много от всички държавни институции
Шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов (вляво) получи 30 нови високопроходими автомобила за институцията си от финансовия министър Симеон Дянков. Снимка: Агенция "Митници"
A A+ A++ A

Агенция „Митници“ в последните три години е направила най-много от всички държавни институции в България, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Дянков връчи в петък ключовете на 30 нови високопроходими автомобила, които ще бъдат използвани от служителите от отделите „Митническо разузнаване и разследване“ в страната, съобщиха от Агенция „Митници“.

Вицепремиерът подчерта, че автомобилите се предоставят на митниците, защото не само от подопечните му, но от всички държавни институции в последните три години митницата е направила най-много, за да тръгне от позиция на един разграден двор, каквото е била по време на предишните правителства, и да стане една образцова институция.

Симеон Дянков припомни, че по време на парламентарния контрол в петък е похвалил директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и целия му екип.

За превръщането на митниците в образцова институция са били необходими огромно количество работа, огромно количество нерви на всички, които са работили, и инвестиции, посочи той.

По думите му е инвестирано в рентгени, в коли, в оборудване, както и в обучение на хора. В последните три години били обучени над 2000 души – нещо, което преди въобще не е ставало.

„Заради това с всяка година им се увеличават параметрите. Все по-трудно става да се изпълнява, но Ваньо Танов и неговият екип го изпълняват и затова винаги, когато те ми поискат нещо, смятам, че то е разумно и като финансов министър ги защитавам“, каза още Дянков.

Екип от трима митнически служители ще работи с новите автомобили на територията на всяка една област в страната, като с новите коли те ще достигат до всяко място, подчерта директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов.

„Автомобилите ще могат да извършват проверки по всяко време и на всяко място от най-близко намиращия се екип. Така ще отреагираме по-бързо и ще бъдем по-ефективни“, каза още Танов.

Според него автомобилите ще подпомогнат работата на митническите служители за повишаване на събираемостта на акцизите и в борбата им с нарушенията на акцизното законодателство.

#Агенция „Митници” #Симеон Дянков #Министър на финансите #вицепремиер #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници