Дянков искал да мести митниците в Русе заради Техническия университет

Дянков искал да мести митниците в Русе заради Техническия университет
По думите на Дянков университетът в Русе е единственото място, където има магистратура, свързана с работата на митническите служители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заради одобрението на хората и потенциала на Техническия университет в Русе Симеон Дянков искал да премести централното управление на Агенция „Митници“ там, заяви самият той в отговор на депутатски въпрос.

По думите на Дянков университетът в Русе е единственото място, където има магистратура, свързана с работата на митническите служители, предаде Дарик.

Дянков припомни, че митницата в Русе е най-старата в България. Децентрализацията на администрацията трябва да става поетапно, смята вицепремиерът.

Дянков не отговори на репликата на Драгомир Стойнев от БСП дали финансовият министър или премиерът Бойко Борисов трябва да си отидат, тъй като не са на едно и също мнение за преместването на митниците.

#Симеон Дянков #Русе #Техническия университет #България #децентрализация #Министър на финансите #Агенция „Митници” #Бойко Борисов #премиер #Драгомир Стойнев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници