Нов разговор между Байдън и Путин "по широк кръг от въпроси"

Нов разговор между Байдън и Путин "по широк кръг от въпроси"
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Джо Байдън планира да проведе телефонен разговор с руския лидер Владимир Путин. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на говорителката на Съвета за национална сигурност (СНС) на Белия дом Емили Хорн.

Байдън иска да разговаря, "защото вярва, че по отношение на Русия нищо не може да замени прекия диалог между лидерите", цитира телевизията думите на говорителя на СНС.

Белият дом потвърди, че Байдън очаква да проведе телефонен разговор с Путин в четвъртък.

"В четвъртък, 30 декември, президентът Джо Байдън ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, за да обсъди редица теми, включително предстоящите дипломатически взаимодействия с Русия", се казва в писмено изявление на Хорн.

Тя посочи, че Байдън е разговарял с европейски лидери за ситуацията по украинската граница, а представители на администрацията поддържат връзка с НАТО, Европейския съюз и организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Разговорът ще се проведе в момент, когато САЩ и западните им съюзници наблюдават струпването на руски войски край границата на Русия с Украйна, чийто брой е достигнал около 100 000, което породи опасения, че Москва се готви да нахлуе в Украйна.

#Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници