Любимата икона на Ванга разваля магии

Любимата икона на Ванга разваля магии
A A+ A++ A

Приживе голямата пророчица Ванга пращала хора за поклонение и молитва пред чудотворната икона на Богородица от Роженския манастир. След молитва пред нея тя можела да лекува, да разваля магии и да дарява с деца.

"Ванга имаше две любими икони. Едната се намира в къщата музей в Петрич, а другата е Роженската Дева", разказват близки до петричката врачка, пише retro.bg.

"Тя ѝ беше най на сърце. Що народ прати тука навремето Ванга. Болни от нерви, млади и стари, които са пред развод. После  много от тях се връщаха да благодарят, задето Божията майка ги е спасила", разказват възрастни хора от района.

Като причина се изтъква, че иконата от Рожен е сред малкото чудотворни в световен мащаб на прочутата Иверска Богородица от Атон.

За нея има пророчества, че именно тя ще помага на хората в последните времена, в които живеем в момента, преди идването на Антихриста и Второто пришествие на Иисус. Приживе Ванга определяла святото изображение като уникат – едно от най-чудотворните в целия свят.

Всевиждащата жена винаги когато можела, идвала в манастира да се помоли за здраве. Обикновено обаче нямала много време от толкова хората, дето я чакали пред портата. Земляци на пророчицата споделят, че заради това приятели са ѝ носили цветя, които тя оставяла пред лика на Богородица.

#чудотворна икона #Ванга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници